• Tel: 06-29150840
  • Mail: richard.dehoop22@gmail.com
Cart
Over

Richard de Hoop

"Als fulltime cinefiel heb ik een passie voor film, van concept tot productie.
Door mijn theoretische achtergrond schrijf ik ook over film."

Ik heb altijd in beelden gedacht, eerst als grafisch ontwerper, nu als videomaker. In 2016 heb ik besloten om Nederland en grafisch ontwerp achter mij te laten om een Master Communicatiewetenschappen te starten aan de Universiteit Gent. In de afstudeerrichting Film en -televisiewetenschappen kon ik mijn passie voor film kwijt. Intussen werd ik verliefd op Gent en besloot ik hier te blijven wonen.

In 2014 studeerde ik af als designer aan de Hogeschool Utrecht. De opleiding Communicatie en Multimedia Design heeft mij geschoold in content design, visual design, UX-design en – mijn voorkeur – concept design. Als freelance designer heb ik websites, brochures, visitekaartjes en advertenties voor klanten ontworpen. Maar ergens kriebelde het. Tijdens mijn stages had ik altijd al een lichte voorkeur voor audiovisuele producties. Als designer is het bewegende beeld eigenlijk een aangrenzende discipline. Zo leerde ik ook de basis van montage en animatie.

Ik besloot me hier voltijds op toe te leggen en de switch te maken naar video. Door de master Film en -televisiewetenschappen ben ik in Gent beland, een echte filmstad met zijn vele bioscopen, productiehuizen en het filmfestival. Ik ben mij hier thuis gaan voelen. Tijdens mijn master in Gent heb ik niet alleen een grote hoeveelheid theoretische kennis opgedaan, maar ook zelf een kortfilm geschreven, geproduceerd en gemonteerd. Daarnaast liep ik stage bij een Gents productiehuis, waar ik enorm veel bijleerde over de technische en praktische aspecten van video. Nu voel ik me klaar om fulltime te werken in video (pre-productie, productie of post-productie).

Naast film ben ik ook geboeid door sport (in het bijzonder wielrennen) en muziek. Ik kijk ook graag documentaires over muziek en geschiedenis. Ik ben een rustig persoon, verlies niet snel het overzicht en kan goed tegen stress. Check mijn Instagram Feed hieronder voor favoriete filmscènes of albums.

Profile picture
Wielrennen

© 2018 - Richard de Hoop