• Tel: 06-29150840
  • Mail: richard.dehoop22@gmail.com
Cart
Richard de Hoop

Over mij

Profile picture

Richard de Hoop

  • -
  • 3,5 jaar ervaring als vormgever, 1 jaar in televisie
  • richard.dehoop22@gmail.com
  • Cederstraat 23, 9000 Gent
Film theory
70%
Film production
70%

Ik ben Richard de Hoop, een full-time cinefiel, master student ‘film- en televisiewetenschappen’ aan de Universiteit Gent en op dit moment nog part-time designer. In een vorig leven was ik volledig met design bezig, vandaar de naam van deze website. Na een aantal jaar als vormgever in de dop ben ik me ervan bewust geworden dat ik steeds meer tegen mijn zin aan het ontwerpen was. Het was tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ik ben naar Gent vertrokken om een pre-master Communicatiewetenschappen aan te vatten om daarna een richting te doen die op mijn lijf geschreven is, film- en televisiewetenschappen dus.

 

Ik ben opgegroeid in Nederland en Apeldoorn om precies te zijn. Na de middelbare school ben ik na enkele omzwervingen uitgevlogen naar Utrecht om daar mijn bachelor ‘communicatie en multimediadesign’ aan de Hogeschool Utrecht af te ronden. Daarnaast heb ik voor mijn Erasmus-uitwisseling in Preston, Engeland gestudeerd. Ik hou wel van een avontuurtje dus. Na mijn bachelor ben ik als designer aan de slag gegaan voor mezelf, maar dit was niet wat ik mijn leven wilde gaan doen. Toen ben ik naar België en in het bijzonder het prachtige Gent vertrokken voor mijn master. Ik ben zo verliefd geworden op deze stad en de mensen dat ik hier graag zou blijven werken na het afronden van mijn master.

 

Ik een enorme filmliefhebber, het liefst kijk ik elke avond een film. Mijn droom is ook om ooit in de filmindustrie te gaan werken. Naast film is ook muziek zeer belangrijk voor me. Ik bezoek vaak concerten en speel zelf gitaar. Het opnemen van een demo is er nog niet van gekomen, maar wat niet is kan nog komen. Ook is geschiedenis een hobby van me. Ik wilde vroeger altijd geschiedenis studeren, maar het is bij een hobby gebleven. Lezen, documentaires en musea op het gebied van geschiedenis is echt mijn ding.

 

Ten slotte hou ik van sporten, en dan vooral van wielrennen. In je eentje door de natuur heen rijden werkt echt enorm rustgevend en inspirerend. Daarnaast is het ook een geweldige sport om op tv te kijken. Ook ben ik een Arsenal-fan (voetbalclub) en het bezoeken van een wedstrijd in Londen staat hoog op mijn to-do-lijst.

© 2018 - Richard de Hoop