• Tel: 06-29150840
  • Mail: richard.dehoop22@gmail.com
Cart
WELCOME TO

Mijn avontuur in België

Gent

Mijn avontuur in België

Inmiddels alweer bijna vijf maanden geleden ben ik naar België verhuisd. Het betoverende Gent is mijn thuis geworden. Ik heb eigenlijk geen moment spijt gehad van deze keuze, ondanks dat het financieel niet altijd even makkelijk is. Dat was voor mij de grootste reden om niet te gaan. Ik kreeg geen studiefinanciering meer en hoeveel tijd zou er voor werk over blijven naast een master. Allemaal twijfels die ervoor gezorgd hebben dat ik de daadwerkelijke keuze steeds voor mij heb uitgeschoven.

Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt in augustus, ik ging weer studeren. Met alle steun van vrienden en familie ben ik naar Gent vertrokken. In het begin was het wel even wennen, maar ik heb veel leuke nieuwe mensen leren kennen en het leven in Gent is niets minder dan geweldig. Het studeren aan een echte universiteit ligt mij ook veel beter dan een hogeschool. Het is veel theoretischer en zelfstandiger. Een theoretische ondergrond die ik altijd heb gemist op een hogeschool. Een goede investering voor mijn toekomst.

Al met al is het misschien wel de beste beslissing die ik heb genomen in mijn leven. Jezelf uitdagen om een hoger niveau te bereiken is wat het leven spannend maakt. Het leven hoort niet makkelijk te zijn en ik kies dan ook nog de moeilijke paden. De creatieve industrie bied geen garantie voor een vette baan na je studie. Maar als ik zou moeten kiezen tussen een zekere baan waar ik nooit echt gelukkig mee zou zijn, of na een jarenlange omweg iets vinden waar ik echt volmondig “ja” tegen kan zeggen is het geen moeilijke keus. Geef mij die omweg maar! Het gaat tenslotte om de reis en niet om de eindbestemming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

© 2018 - Richard de Hoop